april 16, 2024

Plakater gennem hele livet

Plakater er noget som kan følge en igennem hele livet i forskellige former. Plakater kan være en afspejling af, hvor man er i sit liv. Plakater kan give tryghed og kan betyde noget for en. Typisk kan et liv med plakater starte på børneværelset, måske med en plakat af noget fra en tegnfilm eller andet underholdning, som hører barndommen til. Det vil typisk være ens forældre der har hængt plakaterne op for en. Derefter kommer ungdommen og teenageårerne, hvor plakater kan spille en stor rolle i ens liv. De kan nærmest være en reflektion af den identitet man forsøger sig at skabe og dette kan ændre sig mange gange i løbet af disse år, hvor man prøver forskellige identiteter og der hænger forskellige plakater på ens vægge. Det vil typisk være forbilleder i musikkens verden eller film eller biler. Det vil vise hvad man synes er spændende i den alder.

 

Plakater fra ungdom til voksen

 

Efterhånden som man bliver ældre, vil plakater gennemgå endnu en udvikling og går fra at være noget som skulle sige noget om ens identitet til også at skulle se æstetisk flot ud. Plakaterne vil stadig vise, hvad man gerne vil fortælle omverdenen om sig selv, men der vil typisk være færre af dem end på et typisk overplasteret teenageværelse og man vil også typisk sætte plakaten i en ramme. Hermed kan stadig bevare sin grundlæggende kærlighed til plakater og muligheden for at udtrykke sin identitet, mens man samtidig er blevet voksen og nu gjort plakaten i en ramme til en del af en mere moden indretning i et flot og voksent hjem.

 

Plakater kan vise mange forskellige ting

 

Plakater kan være alt fra musik, film, kunst til biler osv. Måske gemmer man endda nogle af ens gamle teenage plakater i stedet for bare at smide dem ud i et håb om at der en dag kommer et værelse, hvor det kunne være passende at hænge dem op igen. Eller måske fordi man er nostalgisk og ikke har lyst til at smide plakater ud ligesom man ofte heller ikke smider billeder ud, da de er et minde om en god tid. Måske ens ungdom som man husker som sjov og mere let end end et mere presset voksenliv. Måske er der en dag plads i garagen eller et mindre arbejdsværelse til en fortidsminder. Hvis man arbejder på et værksted kan det være plakater af mere den mere frække slags der pryder værkstedet og giver denne helt særlige værksteds atmosfære.