juli 22, 2024

En parterapeut hjælper jer med at hjælpe jer selv

Kærligheden er en skøn ting. Det er fantastisk at være forelsket og finde en partner, man ønsker at tilbringe resten af sit liv med. En, man kan stole på, og som er der for dig i godt og ondt. Men som mange kan nikke genkendende til, er der i de fleste forhold to sider af kærlighedsmedaljen. I et parforhold er der mange store følelser på spil, og i de forkerte situationer kan de desværre ende i den forkerte ende af følelsesskalaen. Et forhold består af to personer, og I vil altid være forskellige, ligegyldig hvor meget, I elsker hinanden og har til fælles. Og i intet slags forhold – ej heller et kærlighedsforhold – vil man kunne undgå, at der opstår uenigheder og uoverensstemmelser, der kan føre til bebrejdelser og skænderier. I nogle forhold løser det sig selv, men i mange andre er man nødt til at gøre en anden slags indsats. Det kan nemlig være svært at hjælpe sig selv. Og en parterapeut er netop til for at hjælpe jer med at hjælpe jer selv, så I kan overkomme de uoverensstemmelser, der måtte være i jeres forhold.

En parterapeut er en professionel udefrakommende

Der er heldigvis hjælp at hente til jer, der har svært ved at få parforholdets problemer til at gå i et med sig selv. I kan nemlig med fordel snakke med en parterapeut sammen. Det er en god måde at se tingene udefra på en mere objektiv måde, fordi I deler jeres tanker og uoverensstemmelser med en udefrakommende. Ved at kontakte en parterapeut får I hjælp fra en person, der ikke har nogen personlig interesse i at skulle være på nogens side eller give nogen ret. Denne udefrakommende er jo på den anden side heller ikke hvemsomhelst – det er en professionel ekspert i parforhold, der som regel har årelang erfaring med problemer som jeres.

Parterapi er for folk, der ikke giver op på kærligheden

Så giv ikke op på kærligheden. Prøv en parterapeut og red jeres forhold. Det er ikke pinligt at indrømme, at livet ikke er en dans på roser – ved at vise, at I ikke er bange for at forholde jer til, at ingen er perfekte, viser I en styrke og målrettethed ved jeres forhold. Det viser, at I brænder for at bevare forholdet og vedligeholde kærligheden, hvilket tyder på et stort parforholdsmæssigt engagement. En parterapeut er ikke for folk, der er ved at gå fra hinanden; det er for folk, der ikke giver op på kærligheden.