juni 15, 2024

Køb håndboldsko, der passer til din plads på banen

Spiller du håndbold, er det vigtigt at du har de helt rigtige sko. Mange tror at almindelige sportssko er nok, men her tager de gruelig fejl – hvis du gerne vil give dig selv eller dit barn en stor fordel på banen, bør du investere i et par gode håndboldsko.

Det der kendetegner en god sko er, at den giver stødabsorbering. Ved at investere i en sko, som har god stødabsorbering har du færre chancer for at få skader og andre ubehageligheder i dine fødder. Dine nye håndboldsko skal derudover kunne give dig en god støtte, da håndbold er en sport hvor du skal stå fast, samtidig med at du også skal kunne bevæge dig hurtigt frem og tilbage.

En håndboldssko er designet af verdens bedste sportsfolk, og det er derfor en sko der passer til sportens teknik, ligesom at den er en uundværlig støtte, da du dagligt er udsat for skader på håndboldbanen. Der hvor de fleste skader opstår er når du vrider, falder, hopper eller lander.

Det kan dog være svært at finde ud af hvilke håndboldsko du bør investere i. I dag vil du kunne finde sportseksperter som anbefaler det ene mærke, mens andre sportseksperter vil anbefale et andet mærke.

Der er stor forskel på håndboldsko til målmænd og markspillere

Som titlen så fint antyder, er der faktisk meget stor forskel på om du skal have håndboldssko der er fremstillet til en målmand, eller om du skal have håndboldsko til en markspiller. En målmand skal oftest kunne bevæge sig frit frem og tilbage, og det vil derfor ikke være en god idé at investere i store og tunge håndboldssko.

For stregspilleren der skal kunne stå fast, og holde sine modstandere fast, kan det derimod være en god idé at investere i tunge sko. Dette skyldes, at mange har nemmere ved at stå fast med tunge sko, da de giver lidt oveni ens vægt.

Der findes ikke noget direkte svar på hvilke sko du bør købe til dig selv. Det afhænger meget af hvilken taktik i bruger på banen, ligesom at det afhænger af hvilken spillertype du er. Elsker i at køre meget kontra-spil vil lette og hurtige spil være sagen, mens at tunge sko er godt til et kraftigt hold.haÌŠndboldsko2

Mangler du fortsat hjælp til at vælge de rigtige håndboldssko, kan du spørge din træner til råds. En træner vil ofte vide hvilken spillerstil du har, ligesom at træneren ved hvilken form for taktik han vil benytte i fremtiden. Har du en gammel ven, kæreste eller noget helt andet, som også spiller håndbold, vil du ligeledes kunne spørge denne person til råds.

De fleste webshops vil også meget gerne være behjælpelige når det kommer til valg af håndboldssko. Du kan derfor roligt kontakte dem – og hvis du tvivler på deres faglige baggrund, kan du altid spørge ind til hvad de har af erfaringer.

Hvilket mærke er bedst når det kommer til håndboldsko?

Som vi nævnte i indledningen, findes der utroligt mange håndboldsko. Hvert år udgiver de store sportsmærker nye håndboldsko, som er udviklet af tidligere spillere.

Alle mærkerne har deres fordele og ulemper. Nogle mærker er bedre til folk som har bredde fødder, mens andre mærker egner sig til folk der elsker at løbe hurtigt på banen. I bund og grund handler det om hvad du føler dig mest komfortabel i, og for at finde de helt rigtige håndboldsko skal du have prøvet dem alle.

Din skostørrelse spiller ligeledes ind, når det kommer til valg af håndboldsko. En stor fod skal ofte bruge mere støtte end hvad en lille fod skal bruge – og så er det bare med at udnytte dette til ens egen fordel.