april 30, 2024

Vælg den rigtige madras til soveværelset

Det kan være svært selv at vælge den rigtige madras, men heldigvis findes der mange gode guides til det. Det er vigtigt at have en, der passer godt til dig, da det kan have stor betydning for din nattesøvn. Overvej derfor grundigt, hvilken slags og hvilken madras, der er den rigtige for dig.

 

Der findes forskellige former for madrasser. Nyere skummadrasser er ofte lavet af Memory Foam, der tager form efter kroppen. De er ofte i den dyrere ende af madrastyper. Boksmadrasser er en mere klassisk type madras. Navnet kommer af den ramme, madrassen er bygget ind i. Den er nem at have med at gøre, da den i sig selv kan fungere som seng, hvis der bare sættes ben på. Der er springmadrasser, med lodrette fjedre indeni. Kvaliteten af dem afgøres af, hvor mange fjedre de indeholder. Derudover er der topmadrasser, som er beregnet til brug ovenpå en anden madras, for at øge komforten. De findes både i store, tykke udgaver, og i mere kompakte udgaver, der ikke er tykkere end et tæppe. Fælles for alle madrastyper er det, at de findes i mange forskellige prislag og kvaliteter. Derfor kan det betale sig at undersøge, hvordan de forskellige klarer sig i tests, og desuden selv at prøve produktet.

Madrassens mange kvaliteter

Der er mange faktorer, som spiller ind ved valg af madras. Først og fremmest er der selvfølgelig størrelsen, som skal passe til sengen eller rummet, og der er mange forskellige størrelser at vælge imellem. Dernæst er der fjedertype og antallet af fjedre – jo flere fjedre der er, jo højere er kvaliteten og komforten. Udover dette er der fastheden – nogle foretrækker blødere typer madrasser, mens andre foretrækker dem noget mere faste. Som hovedregel kan man sige, at man skal have en fastere slags desto mere man vejer. Så er der polstringen, som er det yderste lag af stof, der kommer i forskellige kvaliteter – det siger i sig selv ikke noget særligt om, hvor god madrassen er, men mere om hvor pæn den er, og hvor behageligt den føles. Men så snart der kommer en topmadras eller et lagen over, betyder det ikke det store.

Prøveperiode sikrer det rette valg

 

Når man har besluttet sig for netop hvilken madras, man vil have, er det en god idé dernæst at prøve den selv. Det behøver ikke være sådan, at man lægger sig på den i butikken. De fleste forhandlere har nemlig en 30 dages prøveperiode, hvor kunden har mulighed for at tage produktet med hjem og sove på det. På den måde kan man prøve sin nye madras i vante omgivelser og nå at vænne sig til den, inden man endeligt skal vurdere, om det er den rigtige for en. Find den madras, der passer helt rigtigt til dig: På hjemmesiden her kan du læse tests af forskellige madrasser og øvrigt soveudstyr, herunder puder, dyner, elevationssenge med mere.